Efterhånden findes der ekstremt mange dygtige fotografer i Aalborg og i hele oplandet rundt omkring i Nordjylland, helt fra Hobro i syd til Skagen i nord.

Men hvordan vælger man egentlig fotograf til sin opgave? Er det altid prisen der er afgørende for dig? Eller skal der også være plads til at stille krav? Vi har her samlet 5 tips til dig om at vælge fotograf – uanset om du vælger os, eller en af vores konkurrenter.

#1: Hvilke referencer har fotografen?
Det er altafgørende du finder en dygtig fotograf, men hvordan finde man sådan en? Et rigtig godt udgangspunkt er at kigge på fotografens referencer. Hvad har han arbejdet med før? Hvem har han arbejdet med før? Og hvilke opgaver har han løst før?
Har man som fotograf arbejdet for helt store virksomheder – ja så er det ofte et tegn på at kvaliteten er i orden.

#2: Har fotografen erfaring med din opgave?
En fotograf er ikke bare en fotograf – nogle specialiserer sig som bryllupsfotografer, andre som portrætfotografer, eventfotografer – mens nogle fotografer kun arbejder for privat, andre kun for virksomheder.

Vigtigst af alt er at spørge eller undersøge om fotografen har arbejdet med din opgave før? Har fotografen arbejdet med bryllupsbilleder før som bryllupsfotograf eksempelvis?

#3: Vær grundig i dine forventninger til fotografen
En stor del af at vælge fotograf er også at være grundig som kunde i at få afdækket hvilke opgaver man ønsker have løst. For hvad er dine forventninger eksempelvis til et bryllup? Og matcher de overens med fotografens forventninger og erfaringer?

#4: Ring til fotografen – er der kemi?
En stor del af det at være fotograf handler om kemi og det at arbejde og forstå mennesker og deres behov.
Så er du kunde, så ring eventuelt til fotografen – du vil lynhurtigt finde ud af om der er kemi og om fotografen kan og vil løse din opgave.

#5: Få alting på skrift
Det at tage billeder er ofte en stor tillidssag, både for kunden og fotografen. Men vi anbefaler derfor altid at få opgaven på skrift, gerne i mere eller mindre detaljeret form. Nogle har ikke behov for de store detaljer for deres opave, mens andre gerne vil have en udførlig detaljeret plan for deres opgave. Behovet varierer fra kunde til kunde – men sørg uanset hvad for at I har på skrift, hvor, hvornår og hvor meget en opgave dækker.

At vælge fotograf kan ofte være svært, både for virksomheder, men bestemt også for private. For hvem skal man vælge til sin næste opgave? Mange private har måske brug for en fotograf en eller to gange i deres liv – og når det sker, er det ofte en så vigtig lejlighed at det også gælder om at finde den helt rigtige.
At vælge en fotograf bygger, som så meget andet, på tillid – en tillid til at opgaven kan løses og i den rigtige kvalitet.

Vi anbefaler altid at du tager kontakt til fotografen, forventningsafstemmer opgaven, og de forventninger du har til opgaven. Ønsker du fotografen har frit spil til en opgave eller ønsker du helt ned i detaljen at bestemme hvad der skal laves? Derudover anbefaler vi, uanset hvad I ønsker, at have alting på skrift, både for fotografens skyld – men bestemt også for jeres egen. På den måde ved begge parter hvad der kan forventes af hinanden, omfanget af opgaven og ikke mindst hvad kunden ønsker der skal tages billeder af.

Hos Fotograf Aalborg hjælper vi vores kunder, andet om de er private eller firma med deres opgaver. Vi hjælper store som små og med alle typer og slags opgaver – lige fra at tage bryllupsbilleder som bryllipsfotograf – men også noget langt mere hverdags-artigt som at hjælpe vores kunder med et lækkert nyt portrætbillede.