Hvert år bliver der indgået mere end 30.000 vielser og bryllupper – en tendens der har været stigende over de sidste par år. Ud af de bryllupper og vielser vælger en stor del af dem, at bruge en fotograf til deres bryllup, ofte også kaldet en bryllupsfotograf.

Hos Fotograf Aalborg har vi over 10 års erfaring som professionel bryllupsfotograf – og vi elsker bryllupper! For et bryllup er altid noget specielt, det er en stor dag for alle; brudeparret, gæsterne – men bestemt også fotografen!

Sæsoen for 2018 er ved at rende ud, og allerede nu sker der rigtig mange bookinger af vielser, borgerlige som kirkelige, for 2019 – og endda også 2020. Langt de fleste vielser sker i perioden Maj til Oktober, med juni, juli, august, september og oktober som klart højdespringere i bryllupssæson – disse måneder står for over halvdelen af alle bryllupper i løbet af et år. August måned er historisk set den måned med langt flest brylluppet, typisk med mere end 1000 bryllupper, end de næststørste måneder, juli og september.

Vi ser ofte, at mange booker fotograf i rigtig god tid, ofte både et og to år før selve vielsen. Det betyder ligeledes, at rigtig mange også booker deres bryllup i alt for kort tid inden, primært fordi man ikke var klar over at booke et bryllup, ofte bør foregå i god tid.

Vores klare anbefaling er derfor, mindst 6 – 12 måneder inden vielsen at begynde at kontakte en bryllupsfotograf til jeres store dag – for ikke at risikere, at netop en bryllupsfotograf I har jer udset, bliver booket for næsen af jer.

Hvordan vælger man en bryllupsfotograf?

At vælge en bryllupsfotograf er en kæmpe stor tillidssag, for et bryllup kan ikke tages om, så sørg for at sikre jer en bryllupsfotograf med mange års erfaring, på den måde sikrer I jer som brudepar, en bryllupsfotograf, der kan komme godt i mål med jeres billeder til jeres store dag.

Vi har her samlet 5 gode råd til valg af bryllupsfotograf:

  1. Se fotografens portfolie – matcher hans stil jeres ønsker?
  2. Ring, skriv eller mød fotografen, på den måde får man en god fornemmelse af “mennesket” bag bryllupsfotografen.
  3. Forventninger er vigtigt – og endnu vigtigere er få jeres forventninger fortalt og afstemt med fotografen.
  4. Aftal pris inden, på den måde kommer ingen ubehagelige beløb efterfølgende.
  5. Tal sammen som par hvad I har af ønsker til dagen, og vend dem med fotografen, han er ofte en god sparringspartner.

Hvad er afgørende for jer? En billig bryllupsfotograf – eller en dygtig bryllupsfotograf?

Der findes rigtig mange dygtige fotografer i Nordjylland, og i særdeleshed i Aalborg – og rigtig mange bryllupsfotografer, også i Aalborg. Men hvad er vigtigt for jer når i vælger bryllupsfotograf? At fotografen er dygtig, billig eller måske en kombination?

Hvad koster en dygtig bryllupsfotograf?

En dygtig fotograf til jeres bryllupsfotograf starter ofte fra 4000 – 5000 kroner, afhængig af brudeparrets ønsker, behov og drømme om billederne. For ønsker I som par billeder af hele brylluppet? Fra vielsens start til brudevalsen? Eller ønsker I kun klassisk opstillede bryllupsbilleder? Et helt bryllup kan ofte laves for 6500 – 8500 kroner, hvor alt er inklusivt.

Husk du altid er velkommen til at kontakte os, for et gratis og uforpligtende tilbud til jeres bryllup.